News Tickers - COVID19

27/04/2020

Citeşte articolul

Certificare CE pentru protocolul COVID-19 aferent modulului Pulmonar al aplicaţiei Myrian

Intrasense – producătorul suitei de aplicaţii de postprocesare imagistică medicală – a dezvoltat un protocol de interpretare destinat identificării leziunilor pulmonare generate de virusul COVID-19. Protocolul este integrat in modulul de analiză pulmonară al aplicaţiei.

Acest protocol include o serie de puncte cheie clinice precum şi unelte pentru screening şi follow up. Realizează segmentare automată a plămânilor şi identifică rapid zonele sănătoase şi afectate (opacifieri, zone poligonale neregulate, emfizem etc.).

Cuantifică automat volumele sănătoase şi afectate ale plămânilor furnizând informaţii despre rezerva pulmonară. Realizează o histogramă a densităţii pe volumul complet a plămânilor.

27/03/2020

Citeşte articolul

Test rapid de depistare a virusului COVID-19 dezvoltat de Bosch

În numai 6 săptămâni Bosch Healthcare Solutions împreună cu Randox Laboratories au dezvoltat unul din primele teste complet automatizate de determinare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Acest kit, care îndeplineşte cerinţele WHO (World Health Organization), poate diagnostica simultan 10 agenţi patogeni respiratorii pentru o identificare diferenţiată a afecţiunilor respiratorii.

Acest test molecular rapid rulează pe analizorul Vivalytic creeat de Bosch Healthcare Solutions.

Testul permite detectarea infecţiei cu COVID-19 într-un interval de 2,5 ore de la prelevarea probelor până la aflarea rezultatului.

Un alt avantaj al acestuia este acela că testul poate fi realizat la faţa locului eliminând astfel necesitatea transportării probelor de la locul prelevării la laboratoarele acreditate pentru efectuarea testelor.

24/03/2020

Citeşte articolul

Alătură-te și tu proiectului de cercetare destinat identificării imagistice a COVID-19

IIS (producătorul soluțiilor imagistice iQ WEBX) și partenerii acestuia au demarat un proiect de cerectare destinat:

  • Depistării imagistice a coronavirusului COVID-19;
  • Stabilirii severității de infectare;
  • Stabilirii prognosticului evoluției acestuia pe termen scurt scurt și lung.

În acest scop căutăm colaboratori care să poată furniza minim 10 studii imagistice CT ale unor pacienţi confirmaţi cu coronavirusul COVID-19.

Participanţii vor avea dreptul de a folosi gratuit aplicaţia care va rezulta în urma acestei cercetări!!!