COVID-19

Resurse pentru combaterea coronavirusului COVID-19


Viziunea noastră

In actualul context determinat de pandemia generată de coronavirusul COVID-19 (SARS-CoV-2) am decis să ne alăturăm şi noi efortului colectiv de prevenire, combatere şi eradicare a acestui virus in România.

Consecvenţi principiului nostru – Excelenţă prin calitate – vom încerca să identificăm şi să punem la dispoziţia sistemului sanitar din România soluţii performante de depistare şi tratament a coronavirusului COVID-19.

27/04/2020

Citeşte articolul

Certificare CE pentru protocolul COVID-19 aferent modulului Pulmonar al aplicaţiei Myrian

Intrasense – producătorul suitei de aplicaţii de postprocesare imagistică medicală – a dezvoltat un protocol de interpretare destinat identificării leziunilor pulmonare generate de virusul COVID-19. Protocolul este integrat in modulul de analiză pulmonară al aplicaţiei.

Acest protocol include o serie de puncte cheie clinice precum şi unelte pentru screening şi follow up. Realizează segmentare automată a plămânilor şi identifică rapid zonele sănătoase şi afectate (opacifieri, zone poligonale neregulate, emfizem etc.).

Cuantifică automat volumele sănătoase şi afectate ale plămânilor furnizând informaţii despre rezerva pulmonară. Realizează o histogramă a densităţii pe volumul complet a plămânilor.

27/03/2020

Citeşte articolul

Test rapid de depistare a virusului COVID-19 dezvoltat de Bosch

În numai 6 săptămâni Bosch Healthcare Solutions împreună cu Randox Laboratories au dezvoltat unul din primele teste complet automatizate de determinare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Acest kit, care îndeplineşte cerinţele WHO (World Health Organization), poate diagnostica simultan 10 agenţi patogeni respiratorii pentru o identificare diferenţiată a afecţiunilor respiratorii.

Acest test molecular rapid rulează pe analizorul Vivalytic creeat de Bosch Healthcare Solutions.

Testul permite detectarea infecţiei cu COVID-19 într-un interval de 2,5 ore de la prelevarea probelor până la aflarea rezultatului.

Un alt avantaj al acestuia este acela că testul poate fi realizat la faţa locului eliminând astfel necesitatea transportării probelor de la locul prelevării la laboratoarele acreditate pentru efectuarea testelor.

24/03/2020

Citeşte articolul

Alătură-te și tu proiectului de cercetare destinat identificării imagistice a COVID-19

IIS (producătorul soluțiilor imagistice iQ WEBX) și partenerii acestuia au demarat un proiect de cerectare destinat:

  • Depistării imagistice a coronavirusului COVID-19;
  • Stabilirii severității de infectare;
  • Stabilirii prognosticului evoluției acestuia pe termen scurt scurt și lung.

În acest scop căutăm colaboratori care să poată furniza minim 10 studii imagistice CT ale unor pacienţi confirmaţi cu coronavirusul COVID-19.

Participanţii vor avea dreptul de a folosi gratuit aplicaţia care va rezulta în urma acestei cercetări!!!

Italia şi Coreea de Sud au fost lovite de virusul COVID-19 în aproximativ acelaşi timp. Cursul de acţiune adoptat de factorii de decizie din cele 2 ţări a fost însă diferit (e drept că medicii din Coreea de Sud aveau în spate experienţa acumulată pe timpul luptei cu virusul MERS – 2015).

Astfel, Coreea de Sud a trecut la o testare masivă a populaţiei pentru a determina gradul de infectare şi răspândire a virusului SARS-CoV-2 în rândul populaţiei aceasta fiind metoda fundamentală care a determinat limitarea semnificativă a efectelor cauzate de virusul SARS-CoV-2.